Lillebælt er tørlagt for bådpladser

Grundet Covid-19 og en stigende sejlerkultur er det efterhånden umuligt at opstøve en bådplads i Lillebælts-området. Man skal søge langt væk fra Fredericia Kommune, hvis man ønsker en plads til sin båd.

Foto: Simone Springborg

Af Simon Flening

Forestil dig, at du ejer en sejl/motorbåd og flytter til Fredericia. Den vil du nok gerne have liggende tæt på, hvor du bor. Dette er desværre ikke en mulighed, hvis du bor i Fredericia eller en andre af de større kystbyer langs Lillebælt:

”Glem det. Der er ventelister i alle havne og de er endeløse. Jeg vil tro, at du skal helt til Assens Marina, hvis du vil have fat i en bådplads”, sådan udtaler havnefogeden i Strib Bådehavn, Villy Kyndesen. 

Villy Kyndesen bliver støttet op i denne kommentar  af havnekontoret ved Fredericia Lystbådehavn, der udtaler:

”Der er venteliste på en bådplads, og det er faktisk første gang, vi nogensinde har oplevet det”.

Bådejer Jan Ole Henriksen, som er en af de heldige, der har båd liggende i selvsamme havn oplever det samme:

”Der er lang venteliste til Fredericia Lystbådehavn og de omkringliggende havne. I gamle dage var det sådan, at man skulle bo i byen, for at kunne få bådplads, sådan er reglerne desværre ikke længere. Nu kommer folk fra nær og fjern og tager alle pladserne”, siger han.

 

Covid-19 har skabt fremgang i sejlsporten

Ved havnekontoret i Fredericia Lystbådehavn, tror man, at Covid-19-pandemien har haft en stor indflydelse på populariteten af sejlsporten:

”I og med udlandsrejser har været udelukket disse Corona-tider, så har folk fået øjnene op for andre feriemuligheder”.

Denne melding bliver bakket op af Dansk Sejlsports Unions medlemstal, som har oplevet en fremgang på 800 medlemmer i 2020. Dette er en markant fremgang set i forhold til de seneste år (2016-2019), hvor medlemstallet kun steg med cirka 100 pr. år.

Flere danskere ønsker at sejle afsted på bølgen blå,  men hvor skal alle disse ekstra sejlere og deres båd så være? Det bliver ikke i Fredericia, hvis man spørger Kenny Bruun Olsen (V), næstformand i By- og Planudvalget:

”Vi har ikke de fornødne ressourcer til at udvide Fredericia Lystbådehavn, selvom den er fyldt helt op, da der er mange andre projekter, som har højere prioritet”.

 

Kenny Bruun Olsen glæder sig dog over, at man i Fredericia Kommune i sommeren 2020 fandt penge til 40 nye gæstesejlepladser i Fredericia Gl. Havn.
Disse pladser forventes at stå færdig i foråret 2021.