Cykeldrengene indtager vildmarken

Emil og Nicklas fra Fredericia tager udfordringen op i DR’s Alene i Vildmarken i dette års specielle udgave, hvor deltagerne dyster i makkerpar. Med en barndom i naturen og mange års opbygget erfaring i Fredericias natur er drengene klar til at indtage Norge.

Udsigten ved Trelde Næs “Fredericia har noget for alle naturelskere”, fortæller Emil Hansen.

Af Mia Thybo

Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen fra Fredericia, bedre kendt som cykeldrengene, medvirker i årets Alene i Vildmarken på DR. De to unge mænd kan ikke sige meget om programmet før præmieren den 18. marts 2021, men de er glade for at være hjemme igen.

 

”Vi har savnet vennerne, familien og den dejlige natur”, fortæller de begge.

 

Venner på overlevelsestur

I år vil programmet være lidt anderledes end normalt. I denne sæson deltager man som et makkerpar og ikke alene. Deltagerne vil blive testet på deres samarbejde og sammenhold. Fredericiadrengene har før overvejet at tilmelde sig til Alene i Vildmarken og tage på overlevelsestur til Norge, men i år blev det endeligt,

 

”Vi ville gerne afsted sammen. Vi gør alt med hinanden og har forskellige kompetencer, som komplimenterer hinanden godt. Vi har før været i pressede situationer sammen og er gode til at håndtere hinanden”, siger Nicklas Mikaelsen.

 

Jordomrejse på cykel

De to venner har før gjort sig bemærket, ikke mindst i lokalområdet, men også på national plan. Deres cykelrejse i 2018 gennem Indien, Sydasien, Australien, New Zealand og Sydamerika sluttede brat på grund af Corona i Bolivia. Deres knap 25.000 tilbagelagte kilometer rapporterede de om på deres hjemmeside og sociale medier. Turen blev sponsoreret af Fredericias erhvervsliv, såsom den lokale Cykelservice v/Winnie og Kai og Cirkle K.

 

”Uden opbakningen fra de lokale, havde det ikke være muligt for os at realisere vores drøm”, fortæller Nicklas Mikaelsen.

 

Ude godt, men hjemme bedst

Hjemvendt fra cykelrejse og overlevelsestur i Norge, bor drengene i dag på den anden side af Lillebælt og har bosat sig hos Nicklases far på Fyn. Med shelter i baghaven, 1 km til vandet og masser af natur føler de sig hjemme på farens firelænget gård.

Passionen for naturen udsprang i Fredericia og hver af dem har deres yndlingsområder. Emil fortæller at der i Fredericia er noget for alle naturelskere

”Tvilingesøerne, Trelde Næs med shelterne og skoven byder på mange muligheder. Personligt er jeg helt vild med kystlinjen og søerne, det er fantastiske steder at fiske, hvilket er min helt store passion”, siger Emil Hansen.