Flertal for at sende de ældste elever tilbage i skole: Fredericia Kommune kan udvide igangværende plan

Et flertal i Folketinget vil have grundskolens ældste elever tilbage i skole fra d. 15. marts. I Fredericia Kommune skal igangværende aftale med Falck sikre test af udskolingens personale.

Af Simone Springborg

 

At sende de ældre elever tilbage i skole vil lægge yderligere pres på testkapaciteten (Photo: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

 

Et flertal i Folketinget vil have grundskolens ældste elever tilbage i skolen. Flertallet får nu yderligere støtte fra Radikale Venstre og Enhedslisten, samt lignende krav fra blå blok. Det er en forudsætning for genåbningen, at alt personale og elever over 12 år testes løbende, og det kræver en stor test-kapacitet for at kunne gennemføres på en sikker måde. 

Det skal være sikkerhedsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt, så derfor er der brug for klare retningslinjer og nok forberedelse”, siger Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal til TV2. 

Dette vil, ifølge Hjortdal, kræve mindst tre dages forberedelse til at kunne etablere nødvendige sikkerhedsforanstaltninger gennem kommunerne. 

 

Aftale med Falck i Fredericia  

I forbindelse med 0. – 4. klassernes opstart i skole d. 8. februar indgik Fredericia Kommune en aftale med Falck om tilbud om to ugentlige hurtigtest til skolernes personale. Aftalen skulle sikre en sikker og tryg opstart for både elever og personale. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formand for Børne- og Skoleudvalget Ole Steen Hansen (S) om den nye situation inden deadline, men han udtalte i en pressemeddelelse i forbindelse med de mindre elevers opstart i skolerne, at han er særdeles positiv overfor aftalen med Falck, og især muligheden for udvidelse af aftalen. 

”Aftalen med Falck kan skaleres op og efter behov alt afhængigt af myndighedernes anbefalinger. Det er godt med fleksibilitet, hvis de store elever også kommer tilbage inden længe”, sagde han dengang. 

Hvorvidt Falck også skal teste udskolingernes elever er endnu ikke meldt ud, men kan altså vedtages af byrådet.