Gåture holder gang i kulturlivet

Under nedlukningen kæmper de indendørs kulturinstitutioner for at holde gang i kulturlivet. Det forsøger Fredericias Kulturforening ved at lave kunst-vandringer rundt i byen.

 

Af Anne Amalie Okkels

 

Fredericias Kunstforening tænker i nye baner i mens kulturlivet bløder. En af deres ideer er kunst-vandringer rundt i byen. En af årsagerne til at Kunstforeningen forsøger sig med nye metoder grunder i, at efter den første corona nedlukning får museerne ikke lige så mange besøgende, som de plejer. Oveni det så frygter de også, at det vil tage tid før besøgstallene vil komme tilbage til det normale. Det udtaler Mikkel Bogh, direktør hos Statens Museum for Kunst, til Berlingske d. 26. oktober 2020. Han fortæller også, at besøgstallet først forventes at være tilbage, til hvad det var før corona i 2024.

 

Fredericias Kunstforenings formand Poul Bernstorff Jakobsen vil fokusere på at lave udendørsaktiviteter, som fx kunst-vandringer rundt i byen. Her vil man kunne gå rundt i corona-venlige grupper og opleve byens egen kunst og seværdigheder. Da museet tidligere havde lov til at holde åben, med de daværende restriktioner, arrangerede de også flere ferniseringer i stedet for kun en enkelt, så der ikke blev samlet for mange mennesker på én gang, men der stadig var det sammen antal som normalt, som kunne opleve ferniseringen. 

 

Der er også brug for kultur i samfundet. Det er det som holder befolkningen sammen, mener formanden for Billedkunstnernes Forbund (BKF), Nis Rømer. 

 

Det år, der nu er gået, har vist, hvor vigtig kunsten og kulturen er for os alle sammen.” siger han til BKF. 

 

Det er ikke en nem tid for kunstudstillinger eller Fredericias Kunstforening, når de skal holde lukket. Men det er en nødvendighed mener Poul Bernstorff Jakobsen

 

”Der er jo ikke nogen der ønsker det vi har været igennem, men alle i bestyrelsen mener, at det er det vi må gøre under disse forhold.” afslutter han.