Kommunen kickstarter det kulturelle liv i Fredericia

Et samarbejde mellem Trekantområdets kommune har til formål at fremme kulturlivet i Fredericia og gøre kommunen mere attraktiv for tilflyttere. Christian Jørgensen (V) ser en stor fremtid i projektet. 

Af Isabell Kristina Larsen-Thomsen                          

 

 

En ny kulturaftale for Trekantsområdet blev vedtaget af byrådet i Fredericia d. 1 marts her i år. Kulturaftalen har til formål at udvikle området som kulturmetropol, så det kan tiltrække kulturforbrugere på tværs af landet.  Forhåbentlig vil det gøre Fredericia mere attraktiv for resten af Danmark. Kommunen ønsker at starte det kulturelle engagement i en ung alder og har derfor fokus på børn og unge op til 25 år.

 

 

”Dejligt kludetæppe af sammenskabelse” 

Christian Jørgensen (V),

Kulturaftalen skal godkendes af de resterende kommuner og staten. Når aftalen er på plads,  lover Christian Jørgensen (V), næstformand for Kultur- og idrætsudvalget i Fredericia Kommune, at de vil trække i arbejdstøjet. 

 

” Vi arbejder på en kulturuddannelse til de unge mennesker, hvor de bliver mødt fra vuggestuen til deres gymnasietid med en række kulturtilbud,” fortæller Christian Jørgensen (V). 

 

Det er børnene og de unge, som skal bære kulturen frem i kommunen. Han understreger desuden, at kommunen ikke vil komme til at detailstyre processen. De ønsker at have et tæt samarbejde med de kulturelle kræfter i byen: 

 

” Vi har gode og store kulturinstitutioner, som vi vil trække på, f.eks. den Kreative Skole. De har en tradition for at være med til Festugen. Aftalen bliver et dejligt kludetæppe af sammenskabelse. ” 

 

Fredericia Festuge er en af de ting, som borgerne i kommunen kan se stærkt frem til, når sommeren går på hæld. 

 

Stort rådighedsbeløb, store drømme

Billede fra Fredericia Festuge 2020

Når coronaen har sluppet sit tag i danskerne, skal borgerne i Fredericia se frem til en masse oplevelser i deres by. Christian Jørgensen (V) fortæller:

” Nu har kulturlivet ligget stille grundet corona, så når vi kan rykke igen, gør vi det med power. Det er vores politiske ambition, at borgerne spærrer øjne op og siger: hold da op, det er godt klaret!” 

Kommunerne vil have mulighed for at kickstarte det kulturelle liv i Fredericia, da der følger 4,2 millioner årligt til deling mellem kommunerne med Kulturaftalen. Kommunen satser på, at et øget kulturudvalg vil virke tiltrækkende for tilflyttere. 

 

 

Festugen som startskuddet 

Arne Gaardsted Jørgensen

Arne Gaardsted Jørgensen, skoleleder for kulturcenteret Den Kreative Skole, ser også frem til festugen specielt Kulturnatten: 

”Kulturnatten gør noget for vores synlighed. Folk ser os måske og tænker: det kunne godt være, at jeg skulle gå til billedkunst. Når de har set noget spændende arbejde med ler nede i byen, ” udtaler Arne Gaardsted Jørgensen

Han håber desuden, at den nye kulturaftale også kan åbne for nogle muligheder for skolens dansehold: 

” Vi har et dansehold, som rigtig gerne vil rundt og lave shows i kommunerne. Det har de drømt om i et par år. Men ellers mangler vi ikke andet fra kommunen, de er rigtig gode til at tænke på os. ” 

Kulturaftalen vil derfor bygge videre på forholdet mellem Den Kreative skole og Fredericia Kommune, så de forhåbentlig kan nå ud til endnu flere unge.